top of page

Stad Antwerpen pakt uit met extra maatregelen ter ondersteuning van de horeca

De heropstart van onze geliefde horeca is niet voor elke ondernemer even evident. Heel wat steden en gemeenten nemen daarom extra maatregelen ter ondersteuning van deze zeer belangrijke economische pijler binnen onze samenleving.


Zo heeft de Stad Antwerpen vier ondersteunende maatregelen goedgekeurd. We zetten ze nog even kort op een rijtje voor u:

  • Verhoogde Renovatie-premie : tot 31/12/2020 worden de toelagen voor renovatie verhoogd tot 75%. (in plaats van 50%)

  • Bijkomende renovatie-premie i.f.v. Corona : tot 31/12/20 worden bijkomende toelagen voorzien, zijnde een premie van 50% op de investeringskost met een maximum van € 2000 premie, voor corona-gerelateerde investeringen zoals kassaschermen, scheidings- en beschermingswanden, displays/telsystemen voor het respecteren van de social distancing-regels, ed.

  • Terrasuitbreidingen : aanvragen voor terrasuitbreiding worden vlot afgehandeld zonder bijkomende terrastaksen. Voor horecazaken die zich bevinden in een "strategische horeca-kern" zijn er al aangepaste plannen voorzien waar u als horeca-ondernemer direct de reeds vergunde ruimte kan bekijken. Gewoon een online-formulier invullen waarin u bevestigt dat u gebruik wil maken van de uitbreiding en klaar!

  • Gratis individuele horeca-coachings : het bestaande aanbod van gepersonaliseerde, individuele coachings voor starters binnen de horecasector is uitgebreid naar ALLE horecazaken en dit tot 31/12/2020. Reginald Bouw van Horeca Optima is één van de coaches waar u, zonder kosten, beroep op kan doen. Méér weten? Gewoon contact opnemen! Zo eenvoudig kan het zijn ;-)

Succes en tot gauw

Reginald Bouw96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page