Search

De heropstart van onze geliefde horeca is niet voor elke ondernemer even evident. Heel wat steden en gemeenten nemen daarom extra maatregelen ter ondersteuning van deze zeer belangrijke economische pijler binnen onze samenleving.


Zo heeft de Stad Antwerpen vier ondersteunende maatregelen goedgekeurd. We zetten ze nog even kort op een rijtje voor u:

  • Verhoogde Renovatie-premie : tot 31/12/2020 worden de toelagen voor renovatie verhoogd tot 75%. (in plaats van 50%)

  • Bijkomende renovatie-premie i.f.v. Corona : tot 31/12/20 worden bijkomende toelagen voorzien, zijnde een premie van 50% op de investeringskost met een maximum van € 2000 premie, voor corona-gerelateerde investeringen zoals kassaschermen, scheidings- en beschermingswanden, displays/telsystemen voor het respecteren van de social distancing-regels, ed.

  • Terrasuitbreidingen : aanvragen voor terrasuitbreiding worden vlot afgehandeld zonder bijkomende terrastaksen. Voor horecazaken die zich bevinden in een "strategische horeca-kern" zijn er al aangepaste plannen voorzien waar u als horeca-ondernemer direct de reeds vergunde ruimte kan bekijken. Gewoon een online-formulier invullen waarin u bevestigt dat u gebruik wil maken van de uitbreiding en klaar!

  • Gratis individuele horeca-coachings : het bestaande aanbod van gepersonaliseerde, individuele coachings voor starters binnen de horecasector is uitgebreid naar ALLE horecazaken en dit tot 31/12/2020. Reginald Bouw van Horeca Optima is één van de coaches waar u, zonder kosten, beroep op kan doen. Méér weten? Gewoon contact opnemen! Zo eenvoudig kan het zijn ;-)

Succes en tot gauw

Reginald BouwAls Horeca Optima werden we uitgenodigd door marketing strateeg Kurt Ostyn van MEX United om hem te ondersteunen bij een nieuwe opdracht vanuit de Stad Roeselare.

Gezien de heropstart van de horeca, en de bijkomende maatregelen die hier mee gepaard gaan, is het voor menig horeca-ondernemer niet evident om “gastenbeleving, veiligheid en rendabiliteit” hand in hand te laten gaan. Vandaar nam de Stad Roeselare het uitstekend initiatief om deze super belangrijke sector binnen haar stad extra ondersteuning aan te bieden.

Zo werden o.a. uitbreiding van terrasfaciliteiten toegelaten daar waar mogelijk. Ook extra plantenbakken, als terrasafbakening, werden ter beschikking gesteld. Tevens werd de kans geboden aan elke horeca-ondernemer uit Roeselare om een afspraak te maken, bij hem/haar op de zaak, met horeca-expert Reginald Bouw van Horeca Optima en Kurt Ostyn ( MEX United). Zo kon elke uitbater gebruik maken van GRATIS advies, “tips & tricks” en aanbevelingen om zo op de best mogelijke manier een succesvolle heropstart te realiseren.

Eén van de belangrijkste tips die we meegaven bij elke bezoek was volgende: Zorg dat je maximaal en goed communiceert over de manier waarop je zorg draagt voor een veilige omgeving voor je gasten, maar benadruk tegelijk dat de kwaliteit, service en andere redenen waarom jouw gasten voordien bij jou kwamen, er nog steeds volop is. Zet uw USP’s (Unique Selling Points) in de kijker!

Tijdens onze vele advies-bezoeken hebben we, tot grote tevredenheid, heel wat creatieve en toffe ideeën gezien die werkelijk goed uitgewerkt waren en mooie resultaten gaven. Zo zien we dat een stevige gezondheidscrisis met economische gevolgen toch een zeer positieve invloed kan hebben op het creatief ondernemerschap van onze horeca. Proficiat aan alle ondernemers!

Tot slot een “dikke pluim” aan de Stad Roeselare die met deze initiatieven de horeca-zaken in haar stad extra kansen biedt om haar gasten opnieuw de “beleving” aan te bieden die m’n als gast verwacht.

Reginald

Horeca Optima.


"Bedrijven zullen de kosten voor het organiseren van evenementen tot 31 december ook volledig kunnen aftrekken, in plaats van 50 procent nu." Dit is wat we lezen in de recent verschenen relance-maatregelen van de overheid voor onze economie.


Horeca-ondernemer, u bent de laatste maanden super actief en creatief geweest in het bedenken van heel wat alternatieve concepten om zo toch enige vorm van rendabiliteit te kunnen genereren in uw zaak, ook tijdens de lock-downperiode. Proficiat daarvoor!

Als Horeca Optima hadden we de eer en het genoegen om heel wat van deze sterke initiatieven te kunnen ondersteunen met mooie resultaten tot gevolg.


Daarom vestigen we nu uw aandacht er op, als horeca-ondernemer, om ook met deze nieuwe ondersteunende maatregel vanuit de overheid aan de slag te gaan. Er zijn écht wel creatieve marketing-acties mogelijk om bedrijven warm te maken om van dit voordeel gebruik te maken. Kortom, niet aarzelen, gewoon doen! Uiteraard zijn wij een vat vol ideeën en willen onze expertise graag met u delen. Succes en tot binnenkort.


Reginald

Horeca Optima© 2020 by Optima Consulting | BE0555.866.220 | Desguinlei 90/4C - 2018 Antwerpen