Waiter Serving In Motion On Duty in Rest
Horeca Optima | Consulting Horeca | Antwerpen

Advies op maat

Welkom

Blij u als bezoeker te mogen ontvangen op onze website. Welkom! 

Horeca Optima is gespecialiseerd in het optimaliseren van alle belangrijke procedures binnen een horeca-onderneming met als doel de efficiëntie en rendabiliteit te verhogen. Onze uitgebreide expertise en pragmatische aanpak staan garant om de beoogde doelstellingen te realiseren. Een duidelijk vooraf en in detail toegelichte werkwijze garanderen u een transparant en 'to-the-point' resultaat.

 

Onze know-how delen we graag met ondernemers of managers van zeer uiteenlopende horeca-concepten: van bescheiden café, over restaurant tot hotel ... wij zijn er voor u! 

Ook overheids- of semi-overheidsinstellingen kunnen we advies of begeleiding geven bij hun horeca-gerelateerde activiteiten. 

Neem zeker, geheel vrijblijvend, contact op en wij maken graag tijd voor u vrij om naar uw verhaal te luisteren en te bekijken wat we voor u concreet kunnen betekenen.

Tot gauw,

Reginald Bouw

Zaakvoerder Horeca Optima

Vastgestelde Lijst
 

Onze Visie

Onze visie is niet om u met hoogdravende theorieën te overstelpen; wel om u zeer praktische, beproefde oplossingen aan te reiken - op maat van uw horecabedrijf - die u moeten in staat stellen uw doelstellingen te realiseren.


Na een uitvoerig persoonlijk gesprek, kunnen we samen gaan bepalen waar voor uw specifieke onderneming de opportuniteiten en prioriteiten liggen.

Een strategisch stappenplan kan op maat uitgewerkt, geïmplementeerd, opgevolgd, bijgestuurd en geëvalueerd worden.

Chef's Kitchen
 

Audit / doorlichting

optimalisatie van alle procdures binnen een horecabedrijf

Horeca Optima heeft een budgetvriendelijke audit/doorlichtingsmethode uitgewerkt speciaal voor Horecabedrijven.  Uw organisatie wordt op 120 verschillende parameters getoetst met als doel alle optimalisatie-mogelijkheden in kaart te brengen en een actieplan voor te stellen. 

Deze doorlichting is alles omvattend, inclusief een ‘Mystery Visit’ aan uw zaak. 

 

Op minder dan 4 weken krijgt u van ons een gedetailleerd audit-rapport met zeer praktische en op uw maat geschreven aanbevelingen waarmee u aan de slag kan om uw organisatie verder te optimaliseren.

Infomeeting

Persoonlijk gesprek

STAP 1

Infomeeting

Persoonlijk gesprek

Next step

Audit

Mystery Visit

STAP 2

Audit

Mystery Visit

Auditrapport

Prioriteiten

STAP 3

Auditrapport

Prioriteiten

Volgende stap

Actieplan

Opvolging

STAP 4

Actieplan

Opvolging

Benieuwd naar de kansen voor uw Horecazaak?

 

Expertise

advies en consulting van en voor de horeca

Verkoopstrategie

Waar zijn uw verkoopprijzen op gebaseerd?  Hoe bepaalt u de selectie en aanbieding van gerechten en dranken op uw kaart?  Hoe laat u suggesties optimaal renderen ... 

Kortom welke verkoopstrategie is er nodig om uw verkoopcijfers te laten stijgen en hoe kunnen zo betere winstcijfers geboekt worden?

advies en consulting van en voor de horeca

HR | Medewerkers

Krijgen nieuwe & bestaande medewerkers op regelmatige tijdstippen de nodige opleiding/begeleiding in functie van hun welomschreven takenpakket?  Evolueert de verloningswijze mee met uw bedrijf?  Wat met motivatie ...  Goede medewerkers zijn van onschatbare waarde voor uw zaak; behandel ze in die optiek!

advies en consulting van en voor de horeca

Marketing

Heeft u een becijferd marketingplan?  Worden nieuwe communicatievormen optimaal benut?  Waar liggen de opportuniteiten/uitdagingen ...  vele vragen die niet altijd worden gesteld en/of correct ingevuld zijn. Als ervaren Horeca-expert reiken wij u de nodige tools aan om zo een efficiënt marketingbeleid te voeren

advies en consulting van en voor de horeca

Hospitality

Klanten gastvrij ontvangen? Hoe een échte meerwaarde bieden door een hospitality-beleid op maat van uw bedrijf uit te rollen? Niet evident, maar o zo belangrijk om van uw horeca-verhaal een écht succes te maken!

advies en consulting van en voor de horeca

Financieel

Zijn foodcost en winst-coëfficiëntenbeheer onder controle?  Wat is het aankoopbeleid?  Worden de onkostenuitgaven regelmatig herbekeken? Een transparante evaluatie van het financieel beleid en een consequente bijsturing zijn een ‘must’ voor elke horecaondernemer die ook in de toekomst succesvol wil blijven.

advies en consulting van en voor de horeca

Communicatie

Website, social media, menukaarten, wijnkaarten, visitekaartjes, interieur, e-mailcommunicatie, kledij, look & feel, aanbod, huisstijl ... zijn alle ‘actoren’ perfect op elkaar afgestemd in functie van de communicatie naar uw doelgroep?

Naast eerder vermelde expertise-domeinen hebben we een apart luik HORECA TRAINING.

Hier bieden we coaching-programma's aan op maat van uw onderneming en binnen uw budget.

Opleiding voor uw personeel of voor uzelf als zaakvoerder?

U kan op onze expertise en know-how rekenen!

 

Referenties

Deze zaken gingen u voor en profiteren nu van de optimalisatie-tools die door Horeca Optima werden aangereikt, op maat van hun onderneming!

Kunnen we uw logo binnenkort toevoegen?!

Bistro Millefeuille
Bistro4
Ciro's
Guzto
BLunch
Den Moor
La Terrazza
Oesterbar
Logo_Background_gold_vierkant
De Troubadour
La Terrasse du Zoute
Ancièn d'Anvers
Mooy Antwerp
Salons De Romree
Syntra West
Cuichine
Zuster Agnes
Red Star Line M_
Au Petit Grand
Feu d'or
Université de Namur
 

Contacteer ons nu

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Horeca Optima

Zaakvoerder : Reginald Bouw
rb@horecaoptima.be

+32 475 661 987

Horeca Optima

Regio West- en Oost-Vlaanderen 

Horeca-consulente: Evelien Barroo

evelien@horecaoptima.be

+32 478 45 06 86

Horeca Optima | Consulting Horeca | Antwerpen